Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 12 januari 2009

Blood and Honour in Bevel

150 leden van Blood and Honour Vlaanderen hielden zaterdagavond een nieuwjaarsconcert in de parochiezaal van Bevel. Aanvankelijk wou Blood and Honour haar feestje in de Valhalla in Rijkevorsel houden maar de burgemeester vaardigde er een samenscholingsverbod uit.
Daardoor week de neonazistische beweging in allerijl uit naar de parochiezaal van Bevel. "Blijkbaar is de groepering goed georganiseerd en hadden ze een noodoplossing klaar voor als hun bijeenkomst in Rijkevorsel werd afgeblazen. En die noodoplossing was de parochiezaal van Bevel. Een zaal die pas afgelopen donderdag werd geboekt", zucht burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

De familie Verbist die verantwoordelijk is voor de verhuur van het parochiecentrum De Heerd aan het Bevels Heerdplein zag weinig reden om niet in zee te gaan met Blood and Honour: "Voor mij waren het gewone klanten", aldus de man. "Twee jonge mannen van Duffel, zo half in de twintig. Gewone mensen zoals jij en ik. Ze huurden de zaal onder hun eigen naam, maar die ga ik jullie niet vertellen. Ze lazen het contract, ondertekenden het en betaalden het voorschot. Zoals altijd ben ik de deuren van de zaal gaan openen, omdat ik de mensen nog een aantal zaken moet tonen. Toen is mij absoluut niets speciaals opgevallen. Na hun feest zijn ze precies op het afgesproken uur de sleutel in de bus komen steken. Je weet toch ook dat we de zaal niet mogen weigeren of we worden aangeklaagd wegens discriminatie."

Valhalla sluit de deuren


Volgens uitbater Jef Dieltjens sluit hij eind deze maand definitief de deuren van Club Valhalla. De zaak is vooral gekend in het neonazi-milieu, zo organiseert Blood and Honour er regelmatig hun (kleinere) bijeenkomsten en concerten. Jef Dieltjens was tot voor kort Vlaams Belang gemeenteraadslid in Vosselaar.


- Opnieuw neonazi-bijeenkomst in Bevel
(08/2009)
- 150 neo-nazi's op nieuwjaarsconcert Blood and Honour Vlaanderen
- Burgemeester Rijkevorsel is Valhalla-feestjes beu
- Samenscholingsverbod houdt neonazi's tegen
.