Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 27 januari 2009

Extreem rechts op Nederlandse TV
(Foto: Sophie Hilbrand aan tafel met NVU'ers Constant Kusters, Michel Boerboom en Ivo Pastoor)
Op de Nederlandse televisie (Ned.3) staat op zondagavond de talkshow 'Sophie op 3' geprogrammeerd, daarin gaat Sophie Hilbrand op bezoek bij verschillende groepen mensen die samen een eigen wereld vormen. Zij onderzoekt hun manier van leven en denken, door met ze te praten en met ze op pad te gaan.

Zondag jl. kwamen de neonazi's van de Nederlandse Volksunie over hun leefwereld praten, aan tafel zaten: Constant Kusters (NVU-voorzitter), Michel Boerboom (penningmeester van de NVU) en Ivo Pastoor (voorzitter van de Germaanse Jeugd Nederland, zeg maar de 'NVU-jongeren'). Alhoewel de NVU een neonazistische partij is, noemen ze zichzelf liever rechts radicalen. De keuze voor 'rechts radicalen' is er enkel uit juridische en electorale overwegingen, maar het zijn neonazi's. De banden met neonazistische groeperingen als Blood and Honour, NSA (zie video) , Combat 18 ed. zijn reeds meermaals aangetoond. De NVU-website staat overigens op de servers van het neonazistische 'Stormfront'. Tijdens het gesprek met Sophie doen de NVU'ers daar ook niet moeilijk over.

Het had heel wat voeten in de aarde om het programma te maken want voor het interview met de NVU'ers moest 'Sophie op 3' noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie omdat bijna geen enkele zaaleigenaar de deuren voor de NVU-neonazi's wou openzetten. De eigenaar van de vertrouwde locatie waar het programma wekelijks wordt opgenomen wou onder geen beding neonazi's over de vloer. Na lang zoeken werd uiteindelijk een hotel bereid gevonden om de neonazi's (zonder publiek) te ontvangen, op voorwaarde dat het hotel anoniem bleef.

Evengoed hadden de programmamakers zich die zoektocht naar een andere locatie kunnen besparen, want het interview werd een aaneenschakeling van gemiste kansen. Sophie Hilbrand woog duidelijk te licht, of had haar huiswerk niet goed gemaakt om de drie NVU'ers het vuur aan de schenen te leggen. Wanneer tijdens het gesprek NVU-voorman Constant Kusters het opneemt voor de bezette en onderdrukte Palestijnen terwijl hij anderzijds de kant kiest van de Duitse bezetter uit de tweede wereldoorlog, horen we Sophie weinig of niks zeggen over deze toch wel merkwaardige ongerijmdheid in hun denkbeeld. Ze gaat er in ieder geval niet dieper op in. Het gaat de NVU ook niet om het lot van de Palestijnen en hun verzuchtingen naar een eigen staat, bij de NVU draait het om 'wie is onze grootste vijand, de moslims of de Joden?'. Bij de trotse bezitters van Hitlers 'Mein Kampf', hakenkruisen en andere NSDAP-memorabilia trekken de Joden duidelijk aan het kortste eind. Zelfs in de Iraanse President Mahmoud Ahmadinejad (de vijand van mijn vijand is mijn vriend) zien zij een medestander. Over de raszuiverheid van de Palestijnen en Mahmoud Ahmadinejad werd jammer genoeg met geen woord gerept, evenmin over de Palestijnen die de oorlog ontvluchtten en nu in Nederland wonen. Want die wil de NVU het liefst uit Nederland knikkeren. En wanneer Kusters raaskalt over de werkloze profiterende vreemdelingen, hoorden we Sophie ook niet zeggen "mijnheer Kusters, u als jonge gezonde man leeft ook al jaren van de werklozensteun".

Terwijl de hele NVU-ideologie met haken en ogen aan elkaar hangt van de ongerijmdheden, beperkte Sophie Hilbrand zich tot het vissen achter 'foute uitspraken' waarmee de NVU zich zou blootstellen aan gerechtelijke vervolging. Een zinloze onderneming want Constant Kusters, die al twintig jaar lang de randjes van het wettelijk toelaatbare afloopt en als geen ander de wetgeving kent, wist duidelijk hoever hij kon gaan en waar hij zijn mond (en dat van de 2 andere NVU'ers) diende te houden. Sophie kreeg dus niet de verhoopte foute uitspraken te horen waarmee haar talkshow de kranten zou halen, en de kijker werd ook niet veel wijzer van de NVU. Een gemiste kans.... (Bekijk hier de volledige uitzending van 'Sophie op 3' met de NVU)


De NSA (Soetermeer skinhead front)
Voor het interview met de NVU ging Sophie ook eens een kijkje nemen bij de Nederlandse NSA (Nationaal socialistische aktie, tot voor kort het Soetermeer skinhead front), de iets radicalere maar veel kleinere variant van NVU. De verschillende neonazistische groeperingen als NSA, Blood and Honour ea. werken ook nauw samen bij betogingen, concerten en nationaal socialistische manifestaties van de NVU, en vice versa.

'Normale' Nederlandse jongens die 'Mein Kampf' een goed boek,
en Hitler een groot man vinden...

- Uitzending 'Sophie op 3' met de NVU
- Meer over de NVU en extreem rechts in Nederland (Kafka)
- De Vlaamse N-SA (video)
- Interview met Constant Kusters (video)
- Beelden herdenkingstocht Florentine Rost van Tonningen (video)
- Nederland: NVU-demonstratie Bergen op Zoom (video)
- Documentaire: 'De Nederlandse Centrum Democraten' (1994) (video)
.