Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 30 januari 2009

Nederlands OM eist 8 jaar tegen BBET-neonaziHet neonazistische BBET (Bloed, Bodem, Eer, Trouw), een splintergroepering van het al even neonazistische 'Blood and Honour', haalde in 2006 het nieuws nadat het gerecht 21 burgers en militairen oppakte in een onderzoek naar plannen voor terreuraanslagen op Belgisch grondgebied. Het gerecht rolde de bende op nadat een speurder meer dan een jaar als infiltrant alle vergaderingen had bijgewoond.Bij huiszoekingen in de legerkazernes van onder meer Leopoldsburg en Kleine Brogel en op 18 privé-adressen werden honderden wapens en een zelfgemaakte bom met ontsteker in beslag genomen. De bom zat samen met andere spullen in een rugzak en was krachtig genoeg om een auto te laten ontploffen. De BBET wou via terreuraanslagen het land te destabiliseren, doelwitten waren Filip Dewinter, Abou Jahjah en de Nationale Bank. Uiteindelijk werden elf verdachten, waaronder bendeleider Thomas Boutens en vier collega-militairen doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De aanklachten luiden: deelname aan terroristische activiteiten, racisme en negationisme, illegaal wapenbezit en bendevorming. Het proces staat gepland voor eind 2009, begin 2010.

één van de opgepakte BBET-neonazi's, de 29-jarige Joeri Van der Plas, stond vandaag voor de Nederlandse rechtbank als hoofdverdachte in de 'pinkzaak'. Van Der Plas zat in een bende die handelde in anabolen en had zo zijn eigen methodes om met concurrentie om te gaan. Samen met twee mededaders viel hij in 2006 gewapenderhand binnen bij een Delfts koppel die hij verdacht van handel in anabolen, bij dat huisbezoek werd de pink van de 21-jarige bewoner met een snoeischaar afgeknipt en bij zijn 22-jarige vriendin de haren kortgeknipt. De mishandelingen gebeurden onder bedreiging van vuurwapens. Achteraf bleek het Delfts koppel helemaal niet betrokken te zijn in enige handel in anabolen, een jaloers ex-vriendje had het koppeltje zwart gemaakt in het 'anabolenwereldje'. Van Der Plas, de werkloze krachtpatser uit Dendermonde met een bloeiend handeltje in anabolen, liet het zich geen tweemaal zeggen.

Voor die feiten werd Van Der Plas in eerste aanleg al veroordeeld tot 6 jaar cel (hij bleef wel op vrije voeten), vandaag hoorde hij in Hoger Beroep 8 jaar eisen. Over zijn schuld bestaat weinig twijfel, kort na de overval bleek hij in het bezit van een koffertje met daarin een snoeischaar waarop DNA-materiaal van het slachtoffer zat. Bij de raid op het Delfts koppeltje werd door de daders ook een sporttas achtergelaten, daarin vonden speurders een bonnetje van een beenhouwerij vlakbij het huis van Van der Plas in Dendermonde. In deze zaak hoorden nog twee andere verdachten straffen van 7 en 8 jaar tegen zich eisen. Voor nog een andere Belg die in deze zaak terecht stond vroeg het OM de vrijspraak.

- Terreurverdachte voor rechter na afsnijden pink
- Tot zes jaar cel veroordeeld, en toch op vrije voeten
- OM eist celstraffen tot acht jaar in Delftse pinkzaak
- Pekzwart BBET droomt van sneeuwwit Vlaanderen
- Neonazi's van BBET vervolgd voor terrorisme (video)
.