Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 20 januari 2009

Quote


"Er is een groot verschil. Wij spelen thuis. Op eigen veld."


(foto: Filip Dewinter en Pieter van Boxel, Vlaams Belang gemeenteraadslid in Malle. Van Boxel is de enige kleurling in de partij)Filip Dewinter legt aan Knack-journalist Joël De Ceulaer uit waarom het emancipatieproces van de allochtone gemeenschap vandaag NIET even noodzakelijk is als dat van de Vlamingen, de arbeiders en de vrouwen in de twintigste eeuw dat is geweest. Wanneer de interviewer de opmerking maakt dat een Marokkaanse Belg ook 'thuis speelt', zegt Dewinter: "Ik vind nog altijd: een kat die in een viswinkel geboren wordt, is daarom nog geen vis".
Daarmee citeert Dewinter zijn Brusselse Partijgenoot Filip De Man, toen die duidelijk maakte dat het zwarte VB-partijlid Aïcha van Zele er nooit kon en mocht bijhoren. (Volledig interview: 'Als Marokkaan heb je een voorsprong' )

- VB-gemeenteraadslid Van Zele stapt over naar Lijst Dedecker
- "In mijn denken is niets veranderd, de samenleving is veranderd"
-“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
- Je wordt niet als racist geboren
.