Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 27 januari 2009

Vlaams Belang gedagvaard wegens misbruik van foto

Na het verdwijnen van de blog van VB-personeelslid Bjorn Roose, zullen ook diens klachten verdwijnen bij overnames van foto’s die hij publiceerde op zijn blog. Recent nog klaagde hij het Nederlandse anti-fascistische blad “Alert” aan. Nu krijgt het VB een (groot uitgevallen) koekje van eigen deeg. In de nationale VB-krant “VL”, dat op 2,4 miljoen exemplaren wordt verspreid, stond immers een fotomontage (zie afbeelding) die werd gemaakt door een Duitse kunstenaar die absoluut niet opgezet is met het misbruik van zijn werk in de VB-krant.

Resultaat: een proces waarbij de verspreiding van de VL-krant mogelijk moet worden stopgezet. De kunstenaar zelf vraagt geen schadevergoeding, enkel het stopzetten van de verspreiding van de krant. (artikel overgenomen van internationaal verzet)

Update:
-VB: "een eenvoudig briefje had volstaan om de verspreiding van de VL-krant te beletten"

- Rechtsextreme Partei missbraucht Internet-Kunst
- Bruno Valkeniers gedagvaard wegens foto in VL-krant
- Financiële kater dreigt voor Vlaams Belang
- Weblog Björn Roose: over and out
.