Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 7 januari 2009

Vlaams Belang hekelt begroting ontwikkelingssamenwerking

Tijdens de voorbije gemeenteraad in Malle werd de begroting 2009 voorgesteld. Daarin voorziet de gemeente 84.000 euro voor ontwikkelingssamenwerking, zoals 11.11.11 en Oxfam, en dat is tegen de zin van het Vlaams Belang. "Meer dan dertig procent van het subsidiebudget gaat naar de mondiale raad en dat vinden wij veel te veel", reageert fractieleider Pieter van Boxel (foto). In plaats van mondiale ontwikkelingssamenwerking ziet Vlaams Belang dat geld liever gaan naar sportverenigingen, de culturele sector en, hou u vast, zelfs naar milieuverenigingen.

Na de overstap van Aicha Van Zele naar Lijst Dedecker is Van Boxel de enige overgebleven kleurling binnen de partij. Van Zele maakte in januari 2007 haar debuut als jongste gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Lokeren en verklaarde toen dat ze wilde bewijzen ‘dat het Vlaams Belang geen racisten zijn’, 9 maanden later stapte ze totaal gedesillusioneerd uit de partij. Van Boxel, in Indonesië geboren en als baby geadopteerd door een echtpaar uit Oostmalle, was voor zijn overstap naar Vlaams Belang in 2005 politiek actief voor N-VA (foto). Over kleurlingen binnen Vlaams Belang stelde VB-volksvertegenwoordiger Filip De Man zich ooit (luidop) de volgende vraag: "Als een kat bevalt in een viswinkel, krijgt zij dan ook visjes...?"
.
- "Van mij krijgt het Zuiden geen bal"
- Björn Roose over kindersterfte in Afrika : "Meer overlevers betekent ook meer voortplanters "
.