Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 21 januari 2009

Wilders wordt alsnog vervolgd voor haat en discriminatie

Na anderhalf jaar palaveren wordt Geert Wilders, de Nederlandse anti-vreemdelingen goeroe met het gekke kapsel, dan toch vervolgd. Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof woensdag beslist. Daarmee gaan de rechters in tegen het advies van het Openbaar Ministerie dat tot vandaag elke klacht tegen Wilders verticaal klasseerde.


Al meer dan een jaar wordt door verschillende personen en organisaties aanklachten tegen Wilders ingediend. Die zijn eerst allemaal verzameld, mede in afwachting van de film Fitna. Pas daarna wilde het OM besluiten over eventuele vervolging. Uiteindelijk vond het Amsterdamse OM onder andere dat voor een politicus in de Tweede Kamer de vrijheid van meningsuiting zwaar moest tellen. Het Hof vindt nu dat Wilders desondanks te ver gaat. Het recht op vrijheid van meningsuiting staat hoog in het vaandel, aldus het gerechtshof, maar dat recht is niet onbeperkt. De rechters van het hof hebben de uitlatingen van de politicus langs de meetlat van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens gelegd en concluderen dat een vervolging daarmee niet in strijd hoeft te zijn. Het haatzaaien is in een democratie dermate ernstig dat het in het algemeen belang is om een duidelijke grens te trekken, vindt het hof, en mede daarom is een strafrechtelijke aanpak nodig.

Directeur Farid Azarkan van Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland, dat eveneens aanklachten tegen Wilders indiende met hulp van advocaat Gerard Spong, is zeer blij.„Hiermee laten de rechters zien dat voor minderheden niet alleen de wet geldt als ze iets fout hebben gedaan, maar ook als hen onrecht wordt aangedaan”, zegt Azarkan.

De bekende Nederlandse Advocaat Gerard Spong gaf in het Nederlandse TV-debatprogramma 'Nova College Tour' te kennen dat hij de klagers pro deo wou helpen om Wilders voor de rechter te krijgen (zie video).- Aanhang Wilders bedreigt Spong
- Nederlandse top-advocaat in rechtszaak tegen Wilders
- Geert Wilders naar de rechtbank verwezen
- Wilders wil Koran verbieden in Nederland (video)
- Wilders : "werken of vertrekken"
- Nederland tolereert geen kritiek op Wilders
.