Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 26 februari 2009

Eigen volk eerst

Omdat ze door haar ziekte en behandeling lange tijd out is, laat Marie-Rose Morel (VB) zich vervangen in de Schotense gemeenteraad. Volgens een artikel in de gemeentewet mag een raadslid om medische redenen tijdelijk vervangen worden, en daar maakt de partij nu gebruik van. Kenmerkend voor de partijpolitiek is dat niet eerste opvolgster Jacky van den Broeck de vervangster van Morel wordt, maar VB-Europarlementslid Koen Dillen.

(foto: Marie-Rose Morel en Koen Dillen, zoon van VB-oprichter Karel Dillen)

Lokaal partijsecretaris Piet Bouciqué legt uit: "Eerste opvolgster Jacky van den Broeck en tweede opvolger Jos Meus belandden al vroeger in de gemeenteraad, zodat het nu de beurt aan Koen Dillen is." In dat systeem, de partijsecretaris lijkt een beurtrol te hanteren zodat iedereen al eens wat politieke ervaring kan opdoen, krijgt een Europees Parlementslid de voorkeur op locale partijmedewerkers. De grote afstand tussen het Europees parlement in Straatsburg en het Schotens gemeentehuis is voor Dillen en de partij ook al geen onoverkomelijke hindernis: "De zittingsweken in Straatsburg lopen maar tot donderdag, en ik kan dan perfect om 20u in Schoten zijn", zegt kersvers gemeenteraadslid Koen Dillen.

Bij de keuze van Dillen als Schotens gemeenteraadslid hechtte de partij duidelijk meer belang aan familiebanden dan aan de inzet van locale partijmedewerkers en de stem van hun kiezers. Zo kan het dat de zoon van VB-stichter Karel Dillen, die kort voor de gemeenteraadsverkiezingen in Schoten kwam wonen en slechts 190 voorkeurstemmen haalde, als derde opvolger toch Marie-Rose Morel mag vervangen. De partij zegt wel tegen politieke dynastieën en cumulatie van politieke mandaten te zijn, maar de praktijk zegt anders.


Update :
Op haar weblog antwoordt Morel dat de twee eerste opvolgers al in de gemeenteraad zetelen, en dat klopt. We hadden inderdaad beter moeten controleren. Uit wat Piet Bouciqué in GVA vertelde ("Eerste opvolgster Jacky van den Broeck en tweede opvolger Jos Meus belandden al vroeger in de gemeenteraad, zodat het nu de beurt aan Koen Dillen is", http://www.marie-rosemorel.be/artikelkoenmrm.bmp) trokken we de foute conclusie dat de twee eerste opvolgers momenteel niet in de gemeenteraad zetelen. Mea culpa dus, toch moet gezegd dat door het vele geschuif met mandaten en het grote verloop het niet altijd even eenvoudig te volgen is.


- De Degrelle-rel: hoezo Koen Dillen was op studiereis?
- Zoek de zeven verschillen: de dubbelganger van Koen Dillen
- "Overgegalopeerde" Koen Dillen
- Karel Dillen overleden (video)
.