Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 23 februari 2009

Hongarije: opnieuw doden door racistisch geweld

Racistisch geweld heeft in Hongarije opnieuw twee slachtoffers geëist. Bij een aanval op Roma-zigeuners kwamen deze keer een 27-jarige man en zijn 5-jarige zoontje om. Eerst werd de woning van het gezin in brand gestoken, toen de vader en zijn kinderen het brandende huis ontvluchtten liepen ze regelrecht in een hinderlaag.

(foto: de paramilitaire 'Hongaarse Garde')


In de kogelregen werden de vader en zijn 5-jarig zoontje dodelijk geraakt, twee andere kinderen zijn met schot- en brandwonden gehospitaliseerd. Van de daders is geen spoor. Racistisch geweld tegen vreemdelingen, zigeuners en homo's is in Hongarije aan een sterke opmars bezig. De daders hebben meestal banden met de ultrarechtse 'Hongaarse Garde', die vooral de Roma-zigeuners belaagt. De “Hongaarse Garde” is een quasi-paramilitaire groep waarvan de leden fysieke training krijgen en de gelofte afleggen om de “Hongaarse tradities en bevolking te beschermen”. De rechts-extremisten beschuldigen de politie ervan dat ze hun eigen burgers niet voldoende beschermen tegen wat zij noemen “de zigeunercriminaliteit”. In dat klimaat van extremisme en vreemdelingenhaat worden de Roma-zigeuners steeds vaker het doelwit van racistische aanvallen. De vorige aanslag met dodelijke slachtoffers dateert van Oktober 2008, toen werden bij een granaataanval op een Roma-woning twee volwassen gedood en twee kinderen gewond. De Hongaarse politie doet weinig of niks tegen het racistische geweld, bij de aanslag in oktober kreeg die al veel kritiek omdat men de piste van een racistische aanval uitsloot nog voor het onderzoek begon. Ook bij de aanslag van gisteren weigerde de politie om racistische motieven in overweging te nemen.

De Nederlan
dse correspondente Runa Hellinga woont en werkt in Hongarije, op 13 februari schreef ze een artikel ('olie op het vuur') over het racistisch geweld en de opmars van extreem rechts in Hongarije

In 2007 organiseerde Vlaams Belang hun jaarlijkse zomeruniversiteit in Hongarije, de ontmoetingen met de plaatselijke rechts-radicalen werkte blijkbaar zo inspirerend dat sommige VB'ers terstond aan het krassen gingen.


Video: een in het geheim gefilmde bijeenkomst van een lokale afdeling van de 'Hongaarse Garde'- Hongarije begraaft slachtoffers racistische aanval (video)
- Kom in actie tegen de Hongaarse Garde!
- VB zet eigen neonazi-vandalisme op internet
- VB brengt zootje ongeregeld naar Antwerpen
- Extreem-rechts in Europa in opmars
.