Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 21 februari 2009

'Les Wallons, c'est du caca'

De Waalse voetbalclubs uit eerste klasse reageren razend op een beslissing van de voetbalbond. Die bestempelde de Genkse supporterskreet 'Les Wallons, c'est du caca' niet als kwetsend, wel als 'ludiek'.

(foto: Tubeke-manager Derwa protesteert tegen spreekkoren)

Tijdens Tubeke-Genk van zaterdag 1 november van vorig jaar bestormde Louis Derwa, manager van de Waals-Brabantse club Tubeke, het terrein. Hij eiste van scheidsrechter Joeri Van de Velde dat het spel zou worden stilgelegd omwille van de kwetsende spreekkoren die uit het supportersvak van RC Genk kwamen. 'Les Wallons, c'est du caca', riepen de Limburgse fans. Door zijn actie bracht Derwa de spreekkoren onder de aandacht. Het Beroepscomité van de voetbalbond gaf de manager van Tubeke daarvoor een berisping omdat hij zonder toestemming het terrein was opgekomen. De fans van RC Genk gingen vrijuit.

Standard-directeur Pierre François liet daarop in een open brief zijn ongenoegen blijken over de merkwaardige uitspraak van het Beroepscomité. Het bondsparket toonde zich evenmin akkoord en tekende verzet aan. Dat werd verleden week door het Uitvoerend Comité behandeld. Het UC volgde echter het Beroepscomite en omschreef de kreten van de Genk-fans als 'ludiek en plagerig' en ze hadden de grens van het toelaatbare niet overschreden.

'Iedereen zal nu hopelijk wakker geschud worden', zegt François. 'De politici maar ook de wereld- of Europese voetbalbond. De FIFA en de UEFA hebben het in elke mededeling over respect. Wel, hier scoort onze bond dan wel heel slecht. Als straks de kandidatuur voor het WK 2018 ter sprake komt, zal een bond die zulke spreekkoren met de mantel der liefde bedekt geen goede beurt maken.' (bron: Nieuwsblad)

'Les Wallons, c'est du caca' (Tubeke - RC Genk 1 nov.2008)


Original Video - More videos at TinyPic


- Racisme in het voetbal (video)
- Racisme op het voetbalveld
- Virton wil actie tegen Antwerpse pedofiel-gezangen
- Match stilgelegd na spreekkoren (video)
- Harde supporterskern Germinal Beerschot is anti-Joden (video)
-
.