Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 9 februari 2009

"Loebna de pomp, zoals Benaïssa"
(Foto: Loebna Benaïssa werd in een benzinestation seksueel misbruikt en vermoord door Patrick Derochette)


Jurgen Verstrepen (LDD) was gisteren te gast in de ATV-studio's voor een discussie rond het al dan niet censureren van kwetsende grappen (Video). De discussie kwam er naar aanleiding van de felle kritiek van het Forum der Joodse Organisaties aan het adres van de makers van Man Bijt Hond (waarin een satirisch filmpje zat over de Joden). Tijdens de discussie op ATV, en in andere interviews, hoorden we Verstrepen herhaaldelijk afgeven op de VRT. Volgens de LDD-'mediaexpert' getuigde het MBH-filmpje van zo'n slechte smaak en was het zo nodeloos kwetsend, dat men dergelijke 'rommel' beter niet op antenne laat. Verstrepens pleidooi voor meer goede smaak deed in menig Vlaamse huiskamer de wenkbrauwen diep zakken, niet in het minst bij de regelmatige bezoekers van zijn persoonlijke weblog. Die kennen Jurgen Verstrepen als iemand die bijna dagelijks uithaalt naar moslims en de Islam, vaak niet meer dan een aaneenschakeling van vooroordelen en sarcastische spot. En iedereen is uitgenodigd om mee te doen, zolang Jurgens politieke werkzaamheden niet ter sprake komen is zowat alles toegelaten.

Dat maakt zijn weblog tot zowat de walgelijkste in zijn soort. Toen bijvoorbeeld Luc Van Balberghe op zijn weblog 'Vrij van zegel' een stuk publiceerde dat allochtone Belgen omschreef als 'roofmieren', 'ongedierte' en 'tuig dat denkt dat de stad van hen is', had Verstrepen op zijn weblog bijzonder lovende woorden voor dat stuk. Hij zette zelfs een link naar Van Ballenberghe's roofmierenverhaal (gekuiste versie). Jurgen heeft nu eenmaal oog voor kwaliteit. Zijn gevoel voor goede smaak heeft ondertussen zo'n stevige reputatie dat zowat iedere rechtgeaarde racist er al zijn ei kwam leggen."De internetgebruiker laten meeparticiperen", noemt Verstrepen het.

Reacties mogen nog zo racistisch en wansmakelijk zijn, hij denkt er niet aan ze te modereren of verwijderen. Zo staat sinds 5 februari een bericht van ene 'PhilipVanVlaanderen' die een ongemeen walgelijke verwijzing maakt naar Loubna Benaïssa, een meisje van allochtone afkomst dat op negenjarige leeftijd door Patrick Derochette in een benzinestation werd misbruikt en vermoord: Klik Hier. De grote moraalridder die op ATV de openbare omroep een gebrek aan respect en goede smaak verwijt, ziet er echter geen graten in. De reactie staat nog steeds online


- Lijst Dedecker stuurt racistische kettingmail rond
- 'Freedom of speech' volgens Juregen Versterpen
- 'Luchtbel-oppositie' van Lijst Dedecker stevig doorprikt (video)
- Jong Forza Flandria: om stil van te worden....
- Holocaust Dachau mail

(met dank aan B. voor de tip)
.