Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 25 februari 2009

Neonazi Horst Mahler legt klacht neer tegen zichzelf: 6 jaar cel

Horst Mahler, de bekende neonazi en negationist is in München tot zes jaar cel veroordeeld wegens ontkenning van de Holocaust en aanzetting tot haat. Mahler, die in internetfilmpjes de Holocaust ontkent en cd's verspreidt waarin haat en geweld tegen Joden wordt verheerlijkt, diende bij de rechtbank in München een klacht tegen zichzelf in. Zo hoopte hij de rechtszaal te gebruiken als een podium voor zijn 'nationalistische geklets'.

(foto: Horst Mahler, met zonnebril, op een demonstratie van de extreem rechtse NPD)


Dat lukte, als slotpleidooi kon Mahler een urenlange monoloog houden waarin hij opnieuw de Holocaust ontkende. Als afsluiter waarschuwde hij de rechters nog zich niet te branden aan een veroordeling. Voorzittend rechter Martin Rieder was niet onder de indruk van Mahler's verdediging en zei enigszins opgelucht: "De Horst Mahler-show is nu afgelopen", en veroordeelde Mahler tot zes jaar cel. Eén jaar meer dan door het openbaar ministerie was gevraagd. Dat had Mahler vooral te danken aan de totale afwezigheid van enig schuldbesef en zijn hardleersheid.

De veroordeling is voor Mahler de laatste in een lange reeks processen wegens neonazisme en negationisme. In 2003 werd Mahler bovendien schuldig bevonden aan het goedkeuren van een misdaad, toen hij de aanslagen van 11 september 2001 een terechte daad noemde. Verleden jaar kreeg hij nog zes maanden cel voor het brengen van de Hitlergroet.

In de jaren zeventig was Mahler lid (zelfs medeoprichter) van de extreemlinkse Rote Armee Fraktion (voorheen de Baader-Meinhof Group). Voor die terreurbeweging beging Mahler een waslijst aan misdrijven, waaronder bankovervallen. Daarvoor werd Mahler veroordeeld tot 14 jaar cel, nadat hij de RAF en haar methoden publiekelijk had afgezworen kwam hij in 1980 vrij. Vervolgens ging hij bij de extreemrechtse Nationaaldemocratische Partij, waarvoor hij als jurist optrad. Mahler zei nog niet of hij in hoger beroep zou gaan tegen zijn veroordeling, maar de officier van justitie zei daar niet aan te twijfelen.

- NPD'er Horst Mahler veroordeeld voor hitlergroet
- Het Verraders-Belang?
- Roeland Raes veroordeeld wegens negationisme
- Celstraf voor negationist Siegfried Verbeke
- Vincent Reynouard veroordeeld wegens ontkenning holocaust (video)
.
(hln, Belga)