Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 16 februari 2009

Neonazigeweld schokt Duitsland

Zaterdag kwamen in het Duitse Dresden 6.000 neonazi's bijeen om het Brits-Amerikaans bombardement in de Tweede Wereldoorlog te herdenken. De tegenbetoging bracht nog eens 10.000 mensen op straat. Ondanks de grote politiemacht waren er verscheidene incidenten met neonazi's en tegenbetogers, daarbij vielen enkele tientallen gewonden. Na afloop van de betoging werden enkele bussen met vakbondsleden door neonazi's brutaal overvallen. Hierbij vielen nog eens 5 slachtoffers, waaronder één zwaargewonde.

(afbeelding: cover van een Duits dagblad)

De bus met de neonazi's werd later door de politie onderschept, van 40 neonazi's werd de identiteit genoteerd. De politie is nog op zoek naar 3 Zweedse neonazi's die een vakbondslid zwaar toetakelden, het slachtoffer (42) werd met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen. Vakbondsvoorzitter Michael Sommer eist een duidelijke opheldering van het geweld tegen vakbondsleden en vraagt om stappen te nemen tegen de NPD. "De politieke wereld moet eindelijk handelen en alles doen om een verbod van de extreemrechtse NPD ('Die Nationalen') te bespoedigen", aldus Sommer. Ook de Linkse Partij en SPD eisen een complete opheldering van de feiten. De joodse gemeenschap luidt de alarmbel en vraagt op te treden tegen het rechts-extremisme. Men is ook niet te spreken over de totale afwezigheid van liberale en conservatieve politici op de tegenbetoging.
- Neonazi's kapen herdenking Dresden
- Opnieuw extreemrechts geweld in Duitsland (video)
- Aantal neonazi's in Duitsland neemt toe
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- Der Flämische Führer in Köln (video)
.