Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 19 februari 2009

Streek rond Maldegem-Brugge krijgt neonazi-makeover

In de streek rond Maldegem werden in de nacht van zaterdag op zondag 2 huizen helemaal met neonazistische graffiti beklad, één in de Bogaardestraat in Maldegem, en één op de knoksebaan in Knesselare. Ruiten werden ingegooid en en de gevels besmeurd met Keltische- en Hakenkruisen.

(Foto: op korte tijd werd dit huis aan de Bogaardestraat
voor de tweede maal beklad met neonazistische graffiti, de eerste maal met rode verf, afgelopen week-end gebruikten ze blauwe verf. Bij het tweede bezoek werden ook de ruiten ingegooid)

Maldegem-Brugge wordt zo stilaan een kleurboek van neonazistische graffiti, op bruggen, elektriciteitscabines, bushokjes, ... overal kom je er dezelfde graffiti tegen. Daarbij wordt steeds dezelfde verf gebruikt, wat doet vermoeden dat het om dezelfde daders gaat.
In de streek zijn al langer problemen met neonazi's, de voorbije weken waren er in Brugge en Maldegem ook al kleine relletjes tussen neonazi's en allochtonen. De daders zouden banden hebben met het 'Flemisch White Movement' (FWM, zie ook de muur van het bekladde huis), één van de vele neonazistische groeperingen die in de streek (en op het internet) actief zijn. Het FMW heeft goede banden met het neonazistische 'Nieuw-Solidaristisch Alternatief' (N-SA) van ex-VB'er Eddy Hermy. Dit weekend organiseert zijn NSA een filmavond in het 'Vlaams huis Gezelle' in Roeselaere, waar de neonazi's van onder andere 28, N-SA, FWM en tal van andere neonazistische bewegingen en groeperingen aanwezig zullen zijn. Ben Van der Kooi, de Nederlandse neonazi en voormalig VB'er die 15 maanden in de cel zat na een veroordeling voor brandstichting op een Moskee, komt ook naar het N-SA 'filmavondje'. De buurt van 'Het Vlaams huis Gezelle' is bij deze gewaarschuwd en houdt best een oogje op hun gevel.

Update 20-02-2009

SS-Obergruppenführer 'Mattke', die administrator is van de 'Flemisch White Movement'-website, ontkent dat zijn leuke vereniging iets met de graffiti te maken zou hebben. Volgens de 'SS-Obergruppenführer' is Flemisch White Movement (FWM) "een vereniging die zich bezighoudt met educatie en zelfstudie en zich distantieert van elke aanval op eender welk pand nu of in de toekomst. De daders zijn enkele lonely wolves of ( linkse) provocateurs die enkel opereren onder naam FWM om ons onder en slecht daglicht te plaatsen, of om hun complot theorieën te kunnen doen kloppen.", aldus 'Mattke' op de FWM-website (mirror)

Flemisch White Movement is een zeer beperkt clubje neonazi's rond 'Mattke'. In een niet zo ver verleden was hij actief bij het neonazistische Combat 18 (de radicalere afsplitisng van Blood and Honour) en is vaste gast op alle extreem rechtse bijeenkomsten in Vlaanderen: zoals de Ijzerwake, extreem rechtse concerten en betogingen, de NSV, een amnestie-optocht in Roeselare (met o.a. VJW) enz...
Onze bronnen bevestigden nogmaals dat de daders van de neonazi-graffiti met zekerheid uit het kliekje rond 'Mattke' komen. Volgens hen was de SS-Obergruppenführer van Flemisch White Movement minstens op de hoogte, en naar alle waarschijnlijkheid zelf aanwezig bij wat zij noemen 'een aanval op een links pand' (foto boven).


- De Vlaamse N-SA (video)
- Na de Duitse neonazi's komen nu ook de Italiaanse fascisten naar Vlaanderen
- Taal Protectionisme in Vlaanderen (foto)
- Extreemrechtse skinheads op anti-Islam betoging
- Ex-top Oostends Vlaams Blok staat terecht voor racisme
.
(met dank aan JD & GD)