Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 30 maart 2009

Anti-moskeebetoging in Kortrijk

Vlaams Belang protesteerde deze avond tegen de erkenning van de Attakwa-moskee in de Kortrijkse Sint-Janswijk. De moskee staat op het punt erkend te worden door de Vlaamse overheid en dat zint de lokale Vlaams Belang-afdeling niet.


(foto: de jongere bewoners van de Kortrijkse Sint-Janswijk waren niet opgezet met de anti-moskeebetoging)

De anti-moskeebetoging bracht een kleine 200 betogers naar de West-Vlaamse stad, het merendeel per bus vanuit Antwerpen aangevoerd. Het inleggen van bussen met betogers uit het Antwerpse is vrij gebruikelijk omdat in de anti-moskee of anti-islambetogingen doorgaans weinig of geen plaatselijke betogers meelopen. Toen Dewinter verleden jaar in Desselgem kwam betogen tegen de bouw van een moskee, kwam amper 60 man opdagen. Eenzelfde tafereel zagen we wat later bij een gelijkaardige betoging in Mechelen, daar bleef de teller steken op 40 betogers. Om de indruk te wekken dat de anti-moskeebetogingen een draagvlak hebben bij de plaatselijke bevolking brengt Vlaams Belang dan maar zelf wat volk mee, vaak zijn het ook steeds dezelfde gezichten die FDW vergezellen.

De protestmars van vandaag verliep zeer rumoerig, zoals verwacht lieten heel wat jongere buurtbewoners duidelijk merken dat ze niet gediend waren met Dewinters haatzaai-processie.
De gemoederen laaiden hoog op, er werd aardig wat over en weer geschreeuwd en de ordediensten konden de twee partijen maar met moeite gescheiden houden. Eén man keilde zelfs een pot verf naar Dewinter, maar die miste doel (Dominiek Spinnewyn-Sneppe, VB-gemeenteraadslid in Zedelgem, wierp zich tussen Dewinter en de verfgooier en kreeg de verf over zich - foto-). De verfgooier werd door de ordediensten opgepakt. Na afloop van de anti-moskeebetoging werden de VB-aanhangers onder politiebegeleiding naar de bus weggeleid. Aan de inzet van ordetroepen bij de anti-moskeebetoging hangt voor de belastingbetaler een prijskaartje van minstens 24.000 euro.- Jammer voor VB, geen rellen in Kortrijk
- Vlaams Belang betoogt tegen erkenning moskee
- Het Mekka aan de Leie, Desselgem!
- Mechelen: (fl)optocht tegen Islamisering.
- Toen waren ze nog met 40.... (video)
-“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
.
(met dank aan MT voor de foto's)