Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 10 maart 2009

België veroordeeld voor wanpraktijken 'Brigade Demol'

Turan Cakir, een man van Turkse afkomst uit Schaarbeek, kreeg van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (in Straatsburg ) gelijk in een zaak tegen de Belgische staat. De man stapte naar het Europese Hof nadat het Belgische gerecht weigerde te vervolgen en zijn klacht onterecht liet verjaren.

(foto: Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg)

In 1996 stapte de politie van Schaarbeek af naar het huis van Turan Cakir om er zijn broer te arresteren die werd gezocht in een drugszaak. Bij die inval werd Turan (die dronken was) hardhandig tegen de grond gewerkt en keerden omstanders zich tegen de politie. Daarbij kregen zowel Turan als de politieman die hem vasthield enkele klappen. De man werd daarna naar het commissariaat overgebracht en voorlopig aangehouden. Volgens Cakir kreeg hij tijdens zijn voorlopige hechtenis racistische beledigingen naar het hoofd geslingerd en werd hij opnieuw geslagen, ditmaal waren de gevolgen ernstiger: Turan Cakir belandde 10 dagen in het ziekenhuis. Hij ondervindt nog steeds de gevolgen van het geweld: Zijn gehoor- en gezichtsvermogen zijn verminderd, hij heeft moeite met ademhalen door de neus en heeft problemen met zijn gebit.

Cakir legde klacht neer met burgerlijke partijstelling tegen de drie politiemensen, maar de raadkamer besloot om niet te vervolgen. Hij tekende beroep aan maar dat werd nooit behandeld. Zes jaar later verklaarde de rechtbank de zaak verjaard. Daarop stapte hij met zijn klacht naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Volgens het Hof van Straatsburg konden de verwondingen niet veroorzaakt zijn door een eenvoudige val of door slagen die hij per ongeluk kreeg van omstanders, en kon hij dergelijke verwondingen niet hebben opgelopen als de politie enkel het strikt noodzakelijke geweld had gebruikt. De rechters veroordeelden ook de houding van de Belgische overheid die verzuimde om te onderzoeken of discriminatie een rol speelde bij de gebeurtenissen.

De Belgische staat werd veroordeeld voor foltering, onmenselijke en vernederende behandeling, en rassendiscriminatie. Aan Turan Cakir moet men 15.000 euro schadevergoeding betalen

Demol

Ten tijde van de feiten (half jaren negentig) kwam de Schaarbeekse politie regelmatig in opspraak: enkele agenten van het korps lieten zich in met drughandel, anderen leverden hand en spandiensten voor het misdaadmilieu, diefstal van materiaal en in beslag genomen goederen, illegaal afluisteren, vaak waren er klachten over het gebruik van buitensporig geweld en in het korps was racisme eerder een aanbeveling dan een overtreding. De verantwoordelijke voor die gang van zaken was toenmalig politiecommissaris Johan Demol. Wat later (eind '97) werd hij geschorst nadat een journalist kon bewijzen dat Demol banden had met de extreem rechtse terreurgroepering 'Front de la Jeunesse' (die later in het bendedossier zou opduiken). Demol had zijn banden met het Front de la Jeunesse steeds ontkend, tot een journalist zijn inschrijvingskaart terugvond (video). Demol wachtte het tuchtonderzoek niet af en stapte op bij de politie. Vlaams Belang (toen nog Vlaams Blok) haalde hem langs de grote poort binnen als 'slachtoffer van zijn succes' (Demol kwam toen regelmatig op TV als degene die de straten van Schaarbeek zou schoonvegen).

De zaak van Turan Cakir en de verregaande normvervaging waarmee de Schaarbeekse politie regelmatig in opspraak kwam, doet sterk denken aan de zaak Debie. De Antwerpse (ex-) politiecommissaris die tot 4 jaar werd veroordeeld voor een waslijst aan criminele feiten: diefstal, racisme, ongeoorloofde huiszoekingen, buitensporig geweld en folteren, schriftvervalsing...

Van zodra ze als politiecommissaris in opspraak kwamen werden Bart Debie en Johan Demol door Vlaams Belang een mooie plaats op de kieslijst beloofd. Sindsdien zit Demol voor Vlaams Belang in het Brussels Parlement en Debie zat tot voor zijn veroordeling in de Antwerpse gemeenteraad. Debie staat ook nog op de loonlijst als parlementair medewerker. De twee werden binnengehaald als veiligheidsexpert, volgens de partij om er een “autoritaire veiligheidsmaatschappij” voor te bereiden.

"De Eliot Ness van Schaarbeek"- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
- België moet 15.000 euro betalen aan mishandelde Turk
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
- 'Johan Demol, een harde politie-baas'
- Verkiezingen 2009: Johan Demol wordt lijstrekker
- Johan Demol van Front de la Jeunesse tot anti-drugsprofeet van Scientology Kerk
- Johan Demol (VB) in Scientology-clip (video)
.