Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 2 maart 2009

Extreem-rechts in Maastricht

In het Nederlandse Maastricht vond gisteren een betoging plaats van het Nederlandse Voorpost, een (nog) radicalere afdeling van Voorpost Vlaanderen. 300 Nederlandse, Vlaamse en Duitse rechts-extremisten demonstreerden tegen het drugs- en coffeeshopbeleid van de stad.
500 meter verder hielden linkse organisaties en antifascisten een tegenbetoging. Toen enkele tegenbetogers de Voorpost-betoging wilden tegenhouden ontstonden er relletjes, de politie greep in en 10 mensen werden administratief aangehouden. Aan het eind van de betoging ontstonden nieuwe schermutselingen, dit keer tussen de politie en hooligans van voetbalclub MVV die zich onder de betogers hadden gemengd.


- Foto's Voorpost-betoging (foto)
- Voorpost Nederland (Kafka)
- Voorpost op B-plus feest (video)
- Voorpost Nederland bekogelt Kamerlid Groen-Links (video)
- Leden Voorpost staan terecht voor brandstichtingen (video)
.