Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 6 maart 2009

Gentse Frontline zet deuren open voor neonazi-bands

De Frontline in de Gentse Overpoort staat bekend als plaats waar concerten georganiseerd worden van hardcore, metal en indierock bands tot zelfs electro feestjes. De Frontline doet niet aan politieke oriëntering maar het merendeel van de bands die er spelen zijn doorgaans a-politiek tot links, daarmee is het merkwaardig dat nationaal-socialistische bands welkom geheten worden.

(Afbeelding: Ad Hominem. let op het White-power teken, symbool voor het blanke ras. Onder meer gebruikt door de Ku Klux Klan)

Op 4 april vindt er een black metal concert plaats met de Italiaanse band Ad Hominem als hoofdact. De band zelf zegt a-politiek te zijn, maar het merendeel van de teksten lijken geschreven door iemand die zijn heil gevonden heeft in het 'white power-gedachtegoed': zo is het refrein in het nummer 'planet ZOG': “Kampf, Krieg, und Sieg Sieg Sieg!". Ook andere songs draaien niet rond de pot: "Auchwitz Rules", "Wolf Power", "WW III", enzoverder; enzoverder. Een paar Triskels (soms ook wel 'driebenige swastika' genoemd) zijn steevast te vinden op affiches en platenhoezen, en zelfs ook op het podium wanneer ze spelen.

Op een death metal concert dat wat vroeger valt (13 maart) staat het Amerikaanse Arghoslent als hoofdact geprogrammeerd. Dat concert stond eerst gepland op 10 april maar werd om onduidelijke redenen verschoven naar maart. In tegenstelling tot de collega’s van Ad Hominem winden deze Amerikanen er geen doekjes om. Het nummer “The Ghosts of Flossenburg“ brengt hulde aan de concentratiekampen van Flossenbürg en Sachsenhausen. Op hun site wordt je gelinkt tot neonazi-skinhead groeperingen, en andere nazi metalbands. Tevens verkopen ze via de site albums van white power collega’s “the Blue Eyed devils” en een anti-homo compilatie waar ze zelf ook een lied voor verzorgd hebben. In interviews met metalbladen moeten Mexicanen en negers het vaak ontgelden als de “besmetters” van Amerikaanse grond. Zelf zorgden ze voor protest vanuit de black metal scene; die nochtans shockerende beelden en teksten van bands gewoon zijn. De band ontwierp een T-shirt met daarop een tekening waarop militairen te zien zijn die homoseksuelen laten verslinden door honden. Trotst meldt de band dat het volgend ontwerp een zwarte slaaf zal tonen die gemarteld wordt.

Zelf organiseert de Frontline geen concerten meer, Frontline stelt enkel de zaal en de PA-installatie kosteloos ter beschikking voor iedereen die een optreden wil organiseren. Toch blijft Frontline medeverantwoordelijk voor wat op het podium gebeurt. Concerten waarop racistische en antisemitische liederen worden gezongen zijn in overtreding met de antiracismewet

www.Frontline.be


Ad Hominem - "The Psalmody of Sub-Humans"
Update:

De organisator van Arghoslent kreeg een honderdtal negatieve mails, en bezoek van de politie. Het optreden van de Amerikaanse band gaat bijgevolg niet meer door in de Frontline. Henni, de man van de Frontline, wist niet dat het neonazi-bands waren en viel uit de lucht. Voorlopig gaat het concert van Ad Hominem wel nog door. We blijven de zaak volgen.

- Meer Ad Hominem-video's (video)
- Arghoslent-video's (video)
- Extreem-rechtse symboliek
- Na de Duitse neonazi's komen nu ook de Italiaanse fascisten naar Vlaanderen
- Organisatoren neonaziconcerten opgepakt

(artikel: Pablo)