Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 21 maart 2009

Scheidsrechter wil niet dat er Frans gesproken wordt

Verleden week is de voetbalwedstrijd in vierde provinciale tussen Asse-ter-Heide en Jette B helemaal ontspoord nadat de scheidsrechter eiste dat er Nederlands gesproken werd. Bij de aftrap zei die: "Ik wil niet dat er op het terrein Frans gesproken wordt". De meeste spelers van Jette B zijn Franstalig, die van Asse-ter-Heide Nederlandstalig. De scheidsrechter, ene meneer Tony Dirkx, was blijkbaar fervent Nederlandstalig.

Omdat op de voetbalvelden geen taalregels gelden bleven de spelers van Jette B hun moerstaal spreken. En dat was zeer tegen de zin van Scheidsrechter Dirkx, die daarop ontzettend partijdig begon te fluiten. Tot in het absurde:
er volgden niet gefloten strafschoppen, afgekeurde doelpunten van Jette B en ingebeelde buitenspelsituaties. Het was er zover over dat zelfs de spelers van Asse-ter-Heide de scheids vroegen om correct te fluiten.

De voetbalbond zegt een onderzoek te zullen instellen en indien de feiten kloppen zal scheidsrechter Dirkx geschorst worden. Jean-Marie Philips van de voetbalbond herhaalde nogmaals: "op een voetbalveld gelden geen linguïstieke regels". De wedstrijd tussen Asse-ter-Heide en Jette B eindigde in een 3-1 overwinning voor de Vlaamse thuisploeg. (bron hbvl)


- "Les Wallons c'est du caca"
(video)
- Harde supporterskern Germinal Beerschot is anti-Joden (video)