Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 19 maart 2009

Kunst tegen alle vormen van geweld

Een tijdje geleden sloten 70 burgemeesters zich aan bij de sensibiliseringscampagne "Burgemeesters tegen alle vormen van geweld". Het sensibiliseringsproject is een idee van activistisch kunstenaar Enca Caen uit Merelbeke, die zeventig handen vervaardigde in gips die symbool moeten staan voor het verzet tegen elke vorm van geweld. De burgemeesters moesten een kunstenaar zoeken die de hand artistiek bewerkt om nadien tentoon te stellen in de inkomhal van het gemeentehuis. In navolging van zeventig handen maakte de kunstenaar nu ook een Vlaamse hand tegen alle vormen van geweld. Het is een kunstwerk voor het Vlaams-parlement, opgetrokken uit Vlaamse klei en symboliseert in de handpalm de leeuw van de Vlaamse gemeenschap met op de rugzijde een leeuw met 70 klauwen. Elke klauw staat symbool voor een burgemeester en zijn (haar) gemeenschap, voor hun verzet tegen iedere vorm van geweld in onze huidige samenleving en voor het beschermen van vrouwen, kinderen en hulpbehoevenden.


Tentoonstelling


Van 11 tot en met 26 april 2009 zal in de lakenhalle van de vredesstad Ieper een kunst-installatie te zien zijn tegen alle vormen van geweld. De installatie bestaat uit 91 grote handen waarvan 85 handen van Burgemeesters van steden en gemeenten verspreid over alle Vlaamse provincies en 5 speciaal vervaardigde handen.
Wie met de trein gaat kan bij de NMBS een weekendbiljet verkrijgen dat een reductie voorziet van 50% (verlengd weekend van Pasen en twee gewone weekends).
De inkom zelf is volledig gratis. De tentoonstelling is dagelijks toegankelijk van 10 tot 17h.


- www.martinuvijn.be
- Ternat doet mee aan "Burgemeesters tegen alle vormen van geweld" (Video)
- 70 burgemeesters tegen alle vormen van geweld
- 11 jarige Tulin Sahin gezicht van de actie "70 Burgemeesters tegen alle vormen van geweld"
.