Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 14 maart 2009

Meiden van Halal doen Dewinter blozen

Donderdagavond waren de Canvas-kijkers getuige van een beklijvend stukje televisie. De programmamakers van Phara hadden Filip Dewinter uitgenodigd voor een debat met de drie bijdehante Nederlandse moslimzusjes Esma, Jihad en Hajar Alariachi, die zich 'Meiden van Halal' laten noemen.

(foto: 'Meiden van Halal' in gesprek met FDW)

De 3 zusjes zijn in Nederland gekend van het televisieprogramma 'de meiden van halal' waarin ze regelmatig de discussie aangaan met totaal andersdenkende personen. In eigen land bedankte Geert Wilders keer op keer om met de drie meiden in discussie te gaan, met de schitterende resultaten bij de Nederlandse verkiezingspoll's kan die het zich dan ook permitteren om een debat uit de weg te gaan. Die luxe heeft Filip Dewinter al lang niet meer, Vlaams Belang boert stevig achteruit en elke minuut zendtijd is meer dan welkom. Dus kwam Dewinter maar al te graag aanschuiven bij Phara, waar hij de vooroordelen beschreven in zijn nieuwste boek mocht toetsen aan de realiteit die recht voor hem zat. En dat werd voor de VB-voorman geen onverdeeld succes, aan zijn oren kon je zien hoe warm Filip het kreeg. Het volledige gesprek kun je herbekijken via de link onderaan.


'halal-meid' Esma Alariachi over het gesprek met Dewinter
"Begint die man te zeuren over hoe onderdrukt we wel zijn en hoe weinig rechten wij als vrouw hebben. Ik vroeg hem of ik er zo onderdrukt uit zag. Hij antwoordde niet en begon over Soedan, Saoedi-Arabië en Iran. Weet ik veel, ik ben daar nog nooit geweest. Ik wilde weten waaróm hij zo doet en denkt. Ook dat zei hij niet. En toen ie begon over dat we de 'klederdracht van de meerderheidsbevolking' moesten volgen, wist ie niet wat aan te vangen met de orthodoxe joden."


Het debat tussen Dewinter en de meiden van halal is hier te bekijken- Dewinter verslagen door drie moslima's
- Jonge moslima's niet op hun mond gevallen tegenover Dewinter
- Meiden van halal over de negatieve beeldvorming van moslims (video)
- Drie jonge allochtone scholieren interviewen Filip Dewinter (video)
- Vlaams Blokker Dewinter: "Islamfobie is een plicht"
.