Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 14 maart 2009

NSV vangt bot bij Raad van State

De extreem rechtse studentenvereniging NSV werd door de Raad van State in het ongelijk gesteld in hun klacht tegen de rector van de Gentse universiteit. Die had de Gentse NSV-afdeling eerst toelating verleend om de aula van de universiteit te gebruiken, maar kwam daar na hevig protest op terug. NSV was het daar niet mee eens en stapte naar de Raad van State, die volgt nu de argumenten van de rector.

(foto - Oktober 2008: Filip Dewinter en voorpost-actieleider Luc Vermeulen - met gebalde vuist - wilden zich een doorgang naar de aula kloppen. Voor extreem rechts eindigde het in een koude douche)

Op 26 maart organiseert Blokbuster een anti-NSV betoging in Leuven. NSV is de officieuze studentengroepering van het Vlaams Belang. Soms komt NSV iets radicaler uit de hoek en toont ze haar ware opvattingen. Zoals de Hasseltse NSV-voorzitter op het internet stelde: "Eens de democratie in chaos ineenstuikt, hoop ik dat er een ijzeren fascistische hand is om over te nemen". Ben je het daar niet mee eens? Doe dan mee met de campagne voor de anti-NSV betoging!


- Gent blokkeert NSV (video)
- Rector blaast NSV-meeting af, Dewinter slaags met actievoerders
- Actie tegen nutteloze NSV. NSV beroept zich op de universiteire (sic) overheid
.