Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 27 maart 2009

Rechts-radicalen en neonazi's opgepakt na rellen in Leuven

Gisterenavond stapten twee betogingen door Leuven: de NSV-betoging en de tegenbetoging van diverse linkse organisaties. Beide demonstraties verliepen rustig, maar na afloop ontstonden in het stadscentrum en aan het station enkele relletjes. "De schuld van de linkse tegenbetogers die de NSV uitdaagden" klonk het op het VTM-journaal. Maar was dat wel zo ?

Wij hebben alvast onze twijfels over hoe VTM aan zijn informatie komt, want vandaag vernamen wij uit zeer goede bron dat de arrestantenbus voor minstens de helft gevuld was met amokmakers van extreem-rechtse signatuur. Direct nadat de betoging was afgelopen zou een groep van 35 tot 40 rechts-radicalen het nogal bont hebben gemaakt. De NSV-betoging had blijkbaar niet helemaal voldaan aan de verwachtingen zodat dit groepje rechts-radicalen besloot om na de eerste betoging nog een tweede keer door de Leuvense straten te lopen, maar ditmaal om wat 'linkse ratten' onder handen te nemen. Agenten van de federale politie (in burger) zagen de heibel in de lucht hangen en volgden de groep rechts-extremisten op hun tocht door Leuven. En die heibel kwam er gauw, van zodra de groep een huis passeerde waaruit een antifascistische vlag hing konden de rechts-radicalen zich niet langer inhouden en probeerden de bewoners aan te vallen. De politie greep onmiddellijk in en dreef de rechts-radicalen richting Grote Markt.

Toen zich ook daar incidenten voordeden werden de amokmakers opgepakt, en daaronder zit heel wat bekend volk. Om er maar enkele te noemen: N-SA leider Eddy Hermy (ex-VMO en Ex-VB), Blood & Honour-activist Dominiek Vanderkeere, de Nederlandse neonazi Florens van der kooi (Broer van Ben van der Kooi en lid van de NNP, een Nederlandse politieke partij die oa. de holocaust ontkent), Blood and Honour-kopstuk Robert 'Robby' Quidousse (hij werd onlangs opgepakt als organisator van B&H-concerten), neonazi 'Mattke' ('grote' man achter Flanders White Movement en lid van het N-SA) en Pieter van Damme (ex VB-raadslid, grote bezieler achter de Vlaamse Jongeren Westland en vooral actief in neonazistische milieus zoals N-SA). Samen met een dertigtal 'strijdmakkers' werden zij omstreeks 23.00h aan de grote markt gearresteerd. Een uur later ging het VTM-laatavondnieuws op antenne, maar over Hermy en zijn neonazi-strijdmakkers geen woord.

Update:
Eddy Hermy (N-SA) is boos (AFF)
Heeft ex-VMO'er een slag van de molen gekregen ?


- NSV, pers en getuigen over de NSV-betoging en tegenbetoging
- Betoging verloopt rimpelloos, daarna opnieuw rellen met groepjes amokmakers (video)
- NSV-betoging, wie komt nog ?
- NSV-betoging brengt niet meer dan 300 man bijeen, tegenbetoging is succes
- Neo-nazi's zakken naar Leuven af voor NSV-betoging
- Meer over de Anti-NSV betoging op Blokbuster (foto's)
.