Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 18 maart 2009

Tweede IDM-concert, dit keer met Italiaanse terrorist


Op 28 maart gaat de tweede editie door van “Identiteit door muziek”(IDM), een initiatief dat voornamelijk komt van mensen van het extreem-rechtse 'Nieuw-Solidaristisch Initiatief' (N-SA) rond ex-Vlaams Blokker en oud VMO'er Eddy Hermy. Over de plaats waar het concert wordt georganiseerd blijven IDM en N-SA geheimzinnig doen, nergens wordt vermeld waar het concert zal plaatsvinden.
(affiche van het N-SA/IDM- concert van 28 maart,
klik op de afbeelding voor een duidelijker beeld))


Doorheen de avond laat men telkens een lezing afwisselen met een optreden. De Franse chanseur “Docteur Merlin” mag van start gaan. Merlin, tandarts van beroep, was in de jaren 70 lid van het extreem rechtse GRECE en vult tegenwoordig zijn dagen als activist van het Front National. In zijn satirische liedjes heeft hij het vooral over het behouden van de Franse identiteit en een sterk Europa die migratie resoluut afweert.

Na de zingende tandarts Merlin komt ene Virgil spreken over “Vlaamse huizen en nationalisme in zuid Vlaanderen", volgens 'Identiteit Door Muziek' is Virgil één van de mensen achter het Vlaams Huis in Rijsel.

Daarna is er opnieuw een concert van de Italiaanse folkband Saturnia Regna. Over deze band is er weinig bekend, alleen dat ze vaak op de agenda staan van neo-fascistische bijeenkomsten.

Gabriele Adinolfi neemt vervolgens het woord. Adinolfi is medeoprichter van 'Terza Posizione' ("Derde Positie"), een para-militaire neonazistische groep die geweld niet schuwde. Als logo gebruikte men een variant van een wolfsangel, een ornament en herkenningsteken van de SS. Gabriele Andinolfi was waarschijnlijk rechtstreeks betrokken bij de zwaarste terroristische aanslag in het naoorlogse Italië. Met drie soorten bommen werd begin jaren '80 het station van Bologna opgeblazen. Daarbij vielen 87 doden en zo'n 200 gewonden. Bedoeling was om een paniek-klimaat te scheppen die de aanzet moest geven voor een extreem-rechtse staatsgreep. Na de aanslag in Bologna werden in de lokalen van Terza Posizione dezelfde explosieven gevonden. Samen met 26 anderen wordt Andinolfi veroordeeld en Terza Posizione verboden. Nog voor zijn arrestatie vluchtte Adinolfli naar Frankrijk. Van daaruit volgde hij het reilen en zeilen van de neo-fascistische beweging in Italië, en keerde regelmatig clandestien terug naar zijn thuisland om verscheidene groeperingen een handje toe te steken. Sinds zijn terugkeer in Italië in 2000 is hij een van Italië s meest beruchte columnisten en activisten aan de radicale rechterzijde, is actief in de rechtse kraakscène, leidt een neo-fascistische denktank en is ook actief in een neo-fascistische Partij die zich oa. toewijdt aan het onderhouden, respecteren en het voortdurend “bewaken” van het graf van Mussolini.

Het is niet de eerste maal dat Andinolfi naar België komt, op uitnodiging van de extreem-rechtse 'Vlaamse Jongeren Mechelen' kwam hij in 2004 al eens spreken in het Vlaams Blok lokaal van Hamme. (Andinolfi in het VB-lokaal van Hamme). Het Vlaams Blok-lokaal van Hamme doet wel vaker dienst als ontmoetingsruimte voor extreem rechtse en neonazistische bijeenkomsten, in April 2007 organiseerde Kris Roman (en zijn Euro-rus) er een congres waarop tal van Russische neonazi's - waaronder de vrij gewelddadige DPI - kwamen spreken.

De hoofdact van de avond is de Nederlandse neonazi-groep Standrecht. Op haar website omschrijft Standrecht zichzelf als "agressieve, nationalistische metal en hardcore in je moerstaal". Dat blijkt ook uit de discografie van de groep. Standrecht maakt nummers als 'Spreek Nederlands, lul' (komt aardig van pas op een 'IDM'-concert met twee Franse en één Italiaanse act), 'Geen recht op mensenrechten', 'Liever barsten dan buigen' en 'Land, recht en erfgoed'. Daarin gaat het als volgt: "Verwerpen lands verleden, onze eigen cultuur / De Europese beschaving bij 't oud vuil bekomt ons nog zuur / Maar zeg me, wie wil er leven in een Afrikaanse modderhut? / Of in een door stammen opgejaagd vluchtelingenkamp, ziek en in de prut? / Of zeg me, wie wil er leven in een islamitische staat? / Wil je dat niet, pas dan op voor de linkse jihad!" Waarna dan ironisch volgt: "Wat is het fijn om etnisch Nederlands te zijn." Naast eigen werk speelt Standrecht ook covers van Skrewdriver, de Britse neonazi-band van waaruit de neonazistische organisatie Blood and Honour werd opgericht.

Een zeker heerschap genaamd “Dj Ultra” zal deze avond van het bonte allegaartje afsluiten, Ultra is ook de enige Vlaming op het concert van 'Identiteit door Muziek'. Ook wordt er uitdrukkelijk op de uitnodiging gevraagd om “aangepaste kledij” te dragen ...

- De affiche in woord en beeld

- Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) doorgelicht
- Neonazi-bijeenkomst in VB-secretariaat
- Nazistische groep treedt op voor NSV in lokaal van het Vlaams Blok
- De Vlaamse N-SA (video)
- Na de Duitse neonazi's komen nu ook de Italiaanse fascisten naar Vlaanderen
- Blood and Honour: de muziek
- Mechelse fascisten zien ze vliegen
.
(artikel: Pablo)