Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 3 maart 2009

VB-Kamerlid Sevenhans stapt uit de partij

Na 30 jaar trouwe dienst stapt Vlaams Belang Kamerlid Luc Sevenhans uit de partij en zetelt voortaan als onafhankelijke. Sevenhans ligt al een tijd met de partijtop overhoop, in december kwam het al bijna tot een breuk toen de partij zich verzette tegen het sturen van para's naar Congo. Sevenhans, die in de Kamer zetelt als defensiespecialist, was het daar niet mee eens en voelde zich gepasseerd. Hij kan zich ook niet meer vinden in de partijstrategie waarin Dewinter en Annemans met hun vreemdelingenstandpunten alle aandacht opeisen.

Volgens Sevenhans valt met de huidige anti-islam en anti-vreemdelingenretoriek nog weinig resultaat te halen: "momenteel verzuipt ons land economisch gezien en dan daarrond een campagne beginnen opbouwen is een verkeerde strategische keuze. Vlaams Belang gaat naar verkiezingen die het niet kan winnen", aldus Sevenhans. Wat de toekomst na 14 juni zal brengen weet hij nog niet, maar in zijn eerste interview als onafhankelijke was Sevenhans opvallend lovend voor CD&V (die partij vindt hij moediger dan N-VA), In politieke kringen heet zoiets 'een open sollicitatie'.Het interview met Sevenhans in Terzake kan je hier bekijken (laatste 7 minuten)- VB-defensiespecialist wil troepen naar Congo
- Trouwe VB-soldaat stapt uit partij
- Kamerlid Luc Sevenhans stapt uit Vlaams Belang
.