Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 6 maart 2009

Vlaams Belang misbruikt carnaval om propaganda uit te delen

De carnavalstoeten in Kraainem en Tienen werden door Vlaams Belang gebruikt om partijpropaganda te verdelen. In beide carnavalstoeten had Vlaams Belang afspraken gemaakt met een lokale carnavalsvereniging om vanop een carnavalswagen onder meer vulpennen en spaarvarkentjes van Vlaams Belang (foto) onder de toeschouwers uit te delen.

Volgens Kamerlid Luk Van Biesen (Open VLD) is dat verboden en brengt het bovendien het carnavalgebeuren - als volksfeest dat mensen dichter bij elkaar brengt - in diskrediet. Van Biessen is ook voorzitter van de VZW Carnafolk die de stoet in Kraainem organiseert, hij noemt het VB-initiatief in zijn gemeente "een dwaze Vlaamse actie die onze gemeenschap in Kraainem geen dienst bewijst en de tegenstanders de kans geeft om alle Vlaamse acties bruin te kleuren". Franstalige raadsleden, de Nederlandstalige Cultuurraad en de Vlaamse eenheidslijst 'open' lieten al eerder protest horen.


- Bestel de gratis leeuwenvlaggen, VL-balpennen, -sleutelhangers, -zelfklevers en -ritssluitingen
- Financiële kater dreigt voor Vlaams Belang
.
(foto: Filip)