Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 1 maart 2009

Vlaams Blokker Dewinter: "Islamfobie is een plicht"

De komende verkiezingen beloven voor Vlaams Belang bijzonder moeilijk te worden, de peilingen voorspellen een bijna halvering van de VB-fractie in het Vlaams Parlement. De partij verloor ook haar stokpaardje (het communautair discours) aan N-VA en heel wat proteststemmers gaan hun heil zoeken bij Lijst Dedecker. Om het tij alsnog te keren haakt Filip Dewinter zijn treintje dan maar aan dat van de Nederlandse suikerspin Geert Wilders, die met zijn anti-moslim standpunten bovenaan in de Nederlandse peilingen staat.

(afbeelding: nog maar eens een 'boek' van FDW)

Waarschijnlijk was de partijkas net iets te leeg om een tweede 'Fitna-film' te maken, dus werd het een boek: 'Inch'Allah? De islamisering van Europa'. Daarin beoordeelt Dewinter de islam als een roofdier dat de zwakke prooi Europa aanvalt en is een gematigde Europese islam een 'multicul-illusie'. De partij grijpt zo weer helemaal terug naar het aloude Blokrecept van onversneden vreemdelingenhaat en racisme. In zijn boek schrijft Dewinter dat "Islamfobie een plicht is."

De Antwerpse lijsttrekker van Vlaams Belang viseert naar eigen zeggen niet de moslims, wel de islam als ideologie. "De islamisering is een tijdbom", schrijft Dewinter. "De radicale moslims willen heel Europa onderwerpen. Momenteel beleven we de eerste fase, waarin moslims in alle steden getto's vestigen en verdraagzaamheid veinzen. Dit is het begin van de derde islamitische invasie van Europa, na die van de achtste en de zeventiende eeuw. Alleen gebeurt het nu niet met geweld, maar via immigratie, gezinshereniging en importhuwelijken."

Filip Dewinter, de zelfverklaarde verdediger van de vrije meningsuiting, wil die islamisering (slechts 6% is moslim) tegenhouden met enkele merkwaardige 'oplossingen'. Zo wil hij onder meer een streng beleid inzake schotelantennes, internet en andere digitale communicatie. Censuur dus. Vrijheid van meningsuiting kan en mag, zolang het FDW's mening is.


Video:
Terzake vergeleek enkele citaten uit Dewinters boek met vroegere uitspraken uit de jaren negentig.Vlaams Blok werd in 2004 veroordeeld voor racisme en het verspreiden van haat.
- Interview Dewinter in GVA
- Video
: Dewinter in Terzake over zijn Boek (laatste 10 minuten v/h fragment)

- Verkiezingskoorts: het Vlaams Belang haalt zijn varkens weer van stal
- Wilders daagt uit (video)
- Toen waren ze nog met 40.... (video)
- Racisme in lokaal partijkrantje breekt gewezen VB-voorzitter zuur op (video)
- Je wordt niet als racist geboren
.