Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 1 april 2009

Actie voor meer vrijemeningsuiting breekt politiek secretaris LDD-jongeren zuur op

Wouter Vermeersch nam (gedwongen) ontslag als nationaal politiek secretaris van Jong Gezond Verstand (JGV), de jongerenafdeling van Lijst Dedecker. Dat ontslag heeft hij te danken aan zijn jongste actie tijdens de programmadag van Lijst Dedecker op 21 maart.

(foto: Wouter Vermeersch)

Samen met Jo Claus (LDD) trok Vermeersch die zaterdag naar Thermae Palace in Oostende waar hij de deelnemers van de LDD-programmadag opwachtte met dichtgeplakte monden tegen "het gebrek aan interne inspraak en aan freedom of speech naar buiten toe". "Jean-Marie Dedecker zou vooraleer hij uitspraken doet eerst moeten nadenken en zwijgen", klonk het.
Exit Wouter Vermeersch dus.

In het anderhalf jaar als nationaal politiek secretaris van JGV liet Vermeersch zich vooral opmerken door zijn niet aflatende inzet om Lijst Dedecker te laten samenwerken met Vlaams Belang, daarvoor richtte hij zelfs een Jong Forza Flandria op. Vermeersch was ook niet te beroerd om toenadering te zoeken met het rechts extremistische Voorpost, een satelliet-VZW van Vlaams Belang die ook instaat voor de ordehandhaving op VB-betogingen. Toch werd dit 'meeheulen met de vijand' steeds door de vingers gezien, zelfs wanneer er op zijn facebook-profiel vrienden staan zoals de notoire fascist Patrick Sessler (mirror). Jean Marie Dedecker en de LDD-partijraad zagen er geen graten in. Tot Vermeersch het gebrek aan vrijemeningsuiting aankaartte, dan is een ontslag zo gepiept.

Eerlijk gezegd kijken we ook een beetje op van Vermeersch zijn actie voor meer vrijemeningsuiting, want was het niet diezelfde politieke secretaris van JGV die 8 maanden terug een klacht tegen ons indiende omdat we het aandurfden om over zijn Jong Forza Flandria-project te schrijven ?


- Vrije meningsuiting kost LDD'er de kop
- Jong Forza Flandria: om stil van te worden....
- Jurgen Verstrepen: "Er zitten VB-mollen in LDD"
- Wouter Vermeersch zet aanval in tegen LDD-ondervoorzitter
- Wouter Vermeersch kiest voor Vlaanderen (video)
- LDD-jongeren willen samenwerken met Vlaams Belang (video)
.