Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 1 april 2009

Afrekening tussen leden van Blood and Honour

Zaterdagavond was het café 'Bij onze witte' in Rijkevorsel het toneel van een afrekening binnen de neonazistische groepering Blood and Honour. Iets over 22h stopte voor het café een Nederlandse wagen met vijf gemaskerde mannen gewapend met baseball-knuppels die het cafe wilden binnendringen.

(foto: Café 'Bij onze Witte' in Rijkevorsel, de cafébaas heeft geen enkele band met Blood and Honour)


Een alerte klant van het café kon nog net de deur op slot doen maar dat stopte het vijftal niet, de deur werd uit haar hengsels geslagen en de vijf stormden de zaak binnen. Ze hadden het gemunt op een stamgast die de vriendin van een ouder B&H-lid had afgesnoept. De politie die snel ter plaatse was zag de daders nog net wegvluchten en zette de achtervolging in. Lang duurde die achtervolging niet, de terreinwagen van de B&H-skinheads veroorzaakte een ongeval met een tegenligger en kon niet meer verder. Daarbij werd één van de agressors opgepakt, de rest kon te voet vluchten. De bestuurster van de aangereden auto was drie maanden zwanger en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar de overige leden van de B&H-strafexpeditie.

-- VIDEO --


Blood & Honour gaat wild tekeer in Rijkevorsel
- Burgemeester Rijkevorsel is Valhalla-feestjes beu
- Combat 18-concert in Rijkevorsel
- Neonazi's van BBET vervolgd voor terrorisme (video)
- Man die door skinheads werd mishandeld in Brugge is overleden (video)
.