Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 7 juni 2009

Wallonie: Extreemrechts weggeveegd

In Wallonië mag Ecolo zich de grote winnaar van de verkiezingen noemen. De groenen boeken overal winst en verdubbelen minstens hun score van 2004. De PS verliest maar blijft de grootste partij. MR en CDH verliezen respectievelijk anderhalf en één procent. (grafiek)

Front National, de Waalse tegenhanger van Vlaams Belang, krijgt de grootste klappen. De door schandalen en interne ruzies verscheurde partij tuimelde van 8,1% (2004) tot onder de kiesdrempel naar 2.4%. Daarmee verliest de partij al haar zetels (4) in het Waals Parlement. In het Brussels Parlement haalt Front National nog 1.6% (tegen 3.6% in 2004).


- Dewinter: "Harde klappen gehad, maar niet KO"
- Belgisch Front National op bedeltocht
- FN-voorzitter Daniel Féret staat terecht voor fraude
.