Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 7 september 2009

Vlaamse kinderopvang met Hitler aan de muur

Een journalist van de openbare televisie ging undercover op bezoek bij een Antwerpse (Hoboken) onthaalmoeder waar foto's van Hitler zo aan de muur hangen. Onder Hitler hangt ook een portret van Bert Eriksson en een vlag van de (ondertussen verboden) Vlaamse Militanten Orde (VMO). Volgens de door kind en gezin erkende onthaalmoeder was haar echtgenoot indertijd zeer goed bevriend met Bert Eriksson, wat doet vermoeden dat het portret van Adolf Hitler daar niet zomaar hangt. En dat wordt algauw duidelijk wanneer de journalist met de vrouw een praatje maakt.

(afbeelding: living van de onthaalmoeder met in de hoek Adolf Hitler naast een vlag van de VMO)

Ze begon met te verduidelijken dat haar man, die de foto's in de living plaatste, absoluut geen neonazi is maar een 'oud nazi van de strakke lijn'. Juist is juist. En wat vond zij van Hitler? "Groot man! Die zijn visies waren fenomenaal". Verder horen we dat ze enorm behoudsgezind is en dat we nu dezelfde problemen hebben met Marokkanen en Turken als indertijd nazi-Duitsland met de Joden had. Nee, er moest maar eens een harde leider opstaan die met een vuist op tafel slaat en daar grondig werk van maakt. En daar had ze al goed over nagedacht, bijvoorbeeld door de jeugd opnieuw wat discipline bij te brengen door ze lid te maken van Vlaams nationalistische (en extreem rechtse) jeugdverenigingen. letterlijk zegt ze "we gaan ze allemaal bij de AVNJ en VNJ ... of wat dan ook in de Hitlerjugend doen, dat komt allemaal op hetzelfde neer".
Volgens de onthaalmoeder is Kind en Gezin al langer op de hoogte van de nazi-symbolen in haar huis. De organisatie zou er niet gelukkig mee zijn, maar daar stoort ze zich niet aan.

Een reporter van Gazet van Antwerpen had met de onthaalmoeder een kort telefoongesprek: Luister Hier


"Hitler zijn visies waren fenomenaal, die zijn ideeën waren goed"
"De joden, dat is een onmogelijk volk"
(vervolg)Update:
De onthaalmoeder (Herta Van Den Bempt) uit Hoboken en haar echtgenoot waren lid van het Vlaams Belang. lees meer op AFF

- volledige uitzending Terzake (08/09)
- VB-voorzitter Valkeniers reageert (video)
- Vlaams Belang schrapt nazi-onthaalouders van ledenlijst
- 'Dit kunnen we niet tolereren'
- In 2003 al klacht tegen nazi-onthaalmoeder
- Duitse politie rolt neonazi-jeugdkamp op (video)
- Vlaams Belanger schrijft Hitler-boek
.